Bruno Gröning Barátikörök

A három, említett gyógyító mód közül ez érinti leginkább a vallást. Sokaknak eleve gondot jelent a szellemvilág létének elfogadása.
Bruno Gröning, tanításaiban Istenre és Sátánra hivatkozik. Azt tanítja, hogy az ember szellemi lény, de rajta kívül más szellemi lények is léteznek. Ilyen pl. Isten és Sátán. Az előbbi szeretettel, békével kívánná eltölteni az ember lelkét, az utóbbi viszont mindent elkövet, hogy felborítsa lelki egyensúlyunkat. Ezért félelmet, elégedetlenséget, irigységet, haszontalan vágyakat igyekszik gerjeszteni bennünk.
Mindkettő a gondolatainkon át igyekszik befolyásolni bennünket.

Azok a csodás gyógyulások, amik Bruno Gröning közelében, és később (napjainkban is) a Bruno Gröning baráti körökben történnek, elsősorban nem a tanításoknak, hanem az ún. gyógyáramnak köszönhetőek.
Ez áradt Bruno Gröningből, és halála után a baráti köri tagok is ezt a gyógyáramot veszik fel naponta egyénenként, és 3 hetente együtt. Nem kíván semmiféle beavatást, vagy szertartást. A felvétel módja és a tanítások lényege megtalálható a lenti honlapokon. Találhatók gyógyulási beszámolók is szép számmal, betegség típusokra osztva. Ezek német nyelvterületről valók, mert ott sok orvos is tagja a baráti köröknek, és gyűjteni kezdték az ilyen eseteket. Talán nem mellékes, ha megemlítem, a beszámolók mind orvosilag precízen dokumentált esetek.
Megjegyzem, hogy a tagság, Bruno Gröning szellemiségéhez igazodva ingyenes. Mindenki saját belátása szerint, és diszkréten járul hozzá a felmerülő költségekhez.