Gyógyulás és egészségmegőrzés

Ezzel a témával rengeteg anyag foglalkozik mind az interneten, mind nyomtatott kiadványokban. Legtöbbjük különféle szerekkel, gyógyszerekkel, életmódváltással, esetleg önszuggesztiókkal ígér gyógyulást, egészséges életet.
Ezen az oldalon három olyan módszert említek, melyek külső eszközök, szerek nélkül nyújthatnak nagyon komoly segítséget a beteg emberek számára.

Családon belüli egészségi problémák késztettek arra, miután a hivatalos orvoslás ezekre nem tudott megoldást ajánlani, hogy a betegségek igazi okát, és abból kiindulva a gyógyulás módját próbáljam megtalálni.
Ennek a keresésnek a során alakult ki az a meggyőződésem, hogy a betegségek igazi oka nem a test fizikai folyamataiban keresendő, mert azokat egy nem anyagi tényező hívja életre. A fizikai tünetek gyógyítása, ellensúlyozása azért nem jár sokszor eredménnyel, mert a háttérben meghúzódó tényleges ok nem szűnik meg.
Az orvostudomány régóta ismeri a "pszihoszomatikus betegség" fogalmát. Meggyőződésemmé vált, hogy valójában valamennyi betegségünk ilyen.

Az ember valójában szellemi lény, és minden betegsége szellemi síkon keletkezik. Szellemi egyensúlyunk bomlik meg, és ez az egyensúlyvesztés jelenik meg testi szinten, betegség formájában.
Nem mond ellent ennek az sem, hogy sok esetben gyógyulunk meg látszólag gyógyszer, vagy különféle természetes készítmények szedése által. Ezek ellensúlyozhatják eldeformálódott testi működésünket, de szedésük abbahagyása után csak akkor maradunk egészségesek, ha közben a háttérben visszaállt szellemi egyensúlyunk is. Gyakori viszont az olyan eset, amelynél folyamatos szedés esetén sem maradunk tünetmentesek, újabb és újabb gyógyszereket kell bevetni ennek érdekében (pl. az allergiás esetek nagy százaléka ilyen).

Az alábbiakban három olyan módszerről teszek említést, amely alkalmas lehet arra, hogy ezt az egyensúlyt helyreállítsa. Kettő azt az eljárást alkalmazza, hogy megkeresi a kiváltó eseményt múltunkban (ami felborította egyensúlyunkat), és egyszerű módon megszünteti hatásukat.
A harmadikban pedig azt tanulhatjuk meg egy múltszázadban élt ember segítségével, hogy miként vehetünk fel környezetünkből olyan energiát, amelyik képes bennünket kiegyensúlyozni, és miként ügyeljünk arra, hogy ez az egyensúly meg is maradjon.
A tudományosan legobjektívebben igazolt, Dr.Hammer eljárása a három közül. Tulajdonképpen ez az a módszer, ami arra való, hogy testi betegségeinket meggyógyítsa.
Hatását és értékét tekintve a másik kettő is kiemelkedő. Ezek kevésbé test centrikusak.

  1. Dr. Hamer Új Germán Orvostudománya.
  2. Belső utazás
  3. Bruno Gröning baráti körök
  4. Ha a fentiek nem jönnek be
Mind Dr.Hamer elmélete, mind a Belső utazás rámutat, hogy nagy szükség van arra, hogy helyesen kezeljük, oldjuk fel időbe konfliktusainkat. Minél előbb, annál jobb.
Azt is tapasztalhatjuk, hogy gyakran vannak olyan szokásaink, amik általunk valójában nem kívánt hozzáállásokat, viselkedés formákat eredményeznek. Lehetnek ezek káros szokások, másokkal szemben tanúsított, tényleges szándékunkkal nem egyező viselkedés, érzés, stb.
Konfliktusaink feloldásához, és viselkedésmintáink megértéséhez és megváltoztatásához találunk további segítséget az alábbi helyeken:
  1. SzI (Szabó Ilona) Akadémia
  2. Mély, belső átalakulás
Van azonban valami, ami gyakran teljesen megakadályozza a szervezetet a gyógyulásban, a konfliktus sikeres feltárása, feloldása dacára, a beteg bekerül a hivatalos gyógytás útvesztőibe. Egy rák esetében jó esélye va rá, hogy nem végződik az útja happyenddel.
Ez a valami nem más, mint a tömegtudat. Iszonyú erős bennünk a program, ami szerint a orvosok értenek igazán a gyógyításunkhoz, és a szavuk szentírás. Nem beszélve a sok ismerősről, és az ismerőseink ismerőseiről, akik elég rákos esetről tudnak ahhoz, hogy "megalapozott" véleményük (pl. a kemoterápia szükségességéről) megingassa a beteg, természetes úton való meggyógyulásba vetett hitét.
Bizony nagyon lényeges a beteg hozzáállása, lelki attitűdje.
Az alábbi könyv erről a témáról szól. Az, amiért idelinkelem, kizárólag az attitűdre vonatkozó rész. Sajnos, az író még nem ismerte Dr.Hamer elméletét. Ezért a gyógyítások nem is mindig végződtek a beteg felépülésével. De az mindenképp figyelemreméltó az ilyen esetekben is, ahogyan megélték hozzátartozóikkal együtt az akkor még elkerülhetetlen véget.
Még egy dolog kitűnik ebből a könyvből: az ezotéria által hangoztatott elv, miszerint a szeretet magában gyógyít, nem abszolút igazság. Az itt említett, halállal végződött esetekben a betegek mind elérték a szeretet és elfogadás nagyon magas fokát, másokkal és önmagukkal kapcsolatban egyaránt. A testi gyógyuláshoz azonban ez nem volt elegendő!