Spirituális tanítások a 19-20-században.

Engem meglepett, hogy ebben az időben mennyi prófétai közlést kaptak különböző médiumok. Az Internet ma lehetővé teszi, hogy ezek végre gyorsan eljussanak mindenkihez, akit érdekelnek. Nincsenek már távolságok.
A Bibliát forgató, nyitott érdeklődésű emberekre nagyon érdekes, hasznos információk várnak ezeken az oldalakon. Ne feledjük azonban azt, hogy befogadásuknál itt is elsődleges saját lelkünk jelzése. Ha negatív érzésünk van lehet, hogy téves az információ, de az is lehet, hogy bennünk kelt téves képzetet.
Az itt található anyagok a régi energiában íródtak. Jövőnk szempontjából előremutatóbbak a napjainkban kapott tanítások, információk. Világképünkben azonban ezek a régebbi anyagok is sokmindent helyretehetnek.
Érdekes példa a közlések értékére Lorber Jakab: János Nagyevangéliuma. A médium teljesen történethűnek állítja be a leírtakat, pedig én (is) teljesen biztos vagyok benne, hogy nem azok. Ugyanakkor olyan értékes tanításokat, gondolatokat tartalaz, hogy vétek lett volna elmennem mellette. (Nem olvastam el mindet.) Én egy jó tanmesének veszem.
Kiemelkedően értékesek számomra a Hang kötetek. Ezek az 1990-es évek végén íródtak Dombi Ferenc atya, mint médium közvetítésével. A magam részéről teljesen hitelesnek tartom őket, nagy hatást gyakoroltak rám.
Időben ugyan napjainkhoz közel esnek, mégsem sorolom az új tanítások közé, mert 2000 óta hatalmas változások történtek "az emberiség égboltján", melyek hiányában korlátozottabb volt az információ közlési letetősége annak a szellemi lénynek, akit Dombi atya közvetített. Ennek egyik oka az, hogy a jövőt folyamatosan alakítjuk magunk előtt.
Mindent egybevetve az a véleményem, hogy az itt található ismeretek értékesek, de eljövendőnk szempontjából fontosabb az új tanításokkal foglalkozni, az új energiára áthangolódni, mert a régi energia évei meg vannak számlálva.