Kérd és Megadatik, 16. fejezet

Ez a teljes szövege Esther és Jerry Hicks Kérd és Megadatik című, Abraham tanításairól szóló könyve 16. fejezetének.

Társ-teremtő vagy a Pazarul Sokrétű Univerzumon Belül

Ha rendelkezel azzal a képességgel, hogy elképzeld, vagy akár elgondolkodj azon, hogy ennek az Univerzumnak megvan a képessége és az eszközei, hogy azokat teljes mértékben biztosítsa számodra, mivel ez az Univerzum olyan mint egy jól-felszerelt konyha, mely minden elképzelhető hozzávalóval a rendelkezésedre áll. És ennek az Univerzumnak minden egyes részében az van, amit akarunk és annak a hiánya is. A bőségnek és a hiánynak eme nézőpontja az a környezet, amiben az összpontosítás lehetséges és az összpontosítás aktiválja a Vonzás Törvényét.

Ha nincs meg az a képességed, hogy tudd mit akarsz, akkor nem leszel képes tudni azt sem, amit nem akarsz. És anélkül, hogy tudnád mit nem akarsz, nem tudhatod, hogy mi az, amit akarsz. És hát az élettapasztalaton keresztül születnek a természetes preferenciáid. Valójában ezeket a preferenciákat minden nap minden percében a Létezés számos síkján sugárzod ki magadból. Még a tested jó-karban-lévő sejtjeinek is megvan a saját tapasztalásuk, és a saját preferenciáikat sugározzák és minden preferenciát felismer a Forrás, amit kivétel nélkül azonnal meg is válaszol.

Be Kell Engedni a Nem Akartat, hogy az Akartat Megkapjuk

Időnként fizikai barátaink egy kevésbé sokrétű Univerzumra vágynak. Olyan hely után vágyódnak, ahol nincs olyan sok akaratlan dolog, ahol több olyan dolog van, amilyet éppen  szeretnének. És mi mindig elmagyarázzuk, hogy nem azért jöttetek ebbe a testi tapasztalásba, hogy az összes létező tapasztalást megkapjátok és azokból kimazsolázzátok azt a párat, ami mindenkinek elfogadható jó ötlet, mert az befejezettséghez vezetne, ami nem lehet. Ez egy táguló Univerzum és minden dolognak teret kell engedni. Más szavakkal, hogy megértsd és megtapasztald amire vágysz, meg kell értened mi az amire nem vágysz, mert ahhoz, hogy képes légy választani és összpontosítani, mindkettőnek jelen kell lennie, és meg kell értened azokat.

Nem azért Jöttél, hogy Megragassz egy Összetört Világot

Ahogyan a Nem-Fizikai Forrásenergia fizikai megtapasztalásodon keresztül kifejeződik, a testi megtapasztalásod valójában a gondolat Élenjárója. És amint finomhangolod a teremtő tapasztalásod, a gondolatot túlhelyezed azon a ponton, ahol az valaha volt.

Mivel lelkesen meghoztad a döntést, hogy ebbe fizikai testbe gyere, és ily módon teremts, megértetted a Nem-Fizikai helyzeti előnyből adódóan, hogy ez a testi világ nincs összetörve, és valójában nem szorul javításra, és nem azért jöttél, hogy megjavítsd.

Teremtő környezetnek láttad ezt a fizikai világot, amiben te és mindenki más kreatívan fejezheti ki önmagát. Nem azért jöttél a világra, hogy másokat rávegyél arra, hogy abbahagyják azt amit csinálnak, és valami mást csináljanak. Az kontraszt értékét, és a változatosság egyensúlyát megértve jöttél a világra.

Minden fizikai Létező a bolygótokon partnered a társ-teremtésben, és ha elfogadnátok és megbecsülnétek a hitek és a vágyak sokféleségét, mindannyiótoknak jobban táguló, nagyobb elégedettséget nyújtó és beteljesedőbb megtapasztalása lenne.

Ne Tedd a Nemkívánatos Hozzávalókat a Süteményedbe

Képzeld el magad, mintha egy szakács lennél egy fantasztikusan jól felszerelt konyhában, amiben minden elképzelhető hozzávaló rendelkezésre áll. Mondjuk, hogyvilágos elképzelésed van arról, hogy mi legyen az általad kívánatos elkészíteni való, és érted miképpen kombináld ezeket a könnyen elérhető hozzávalókat, hogy beteljesüljön a vágyad. És amint haladsz, lesz sok hozzávaló, amik nem valók az alkotásodba, így nem használod fel azokat, de nem érzed magad kényelmetlenül létezésük miatt sem. Egyszerűen csak azokat a hozzávalókat használod fel, melyek feldobják az alkotásod és kihagyod azokat a hozzávalókat, melyek nem illeszkednek a süteményed elkészítéséhez.

Ebben a jól felszerelt konyhában elérhető hozzávalók közül néhány harmóniában áll az alkotásoddal, néhány pedig nem. Noha ezek közül néhányat az alkotásodhozadva teljesen elrontanák a sütidet, de nem érzel késztetést rá, hogy ellenséges légy ezekkel a hozzávalókkal szemben, vagy hogy ki kellene tiltanod azokat a konyhából, mivel megérted, hogy semmi okuk sincs rá, hogy a sütidben kössenekki, hacsak bele nem teszed őket. És mivel tisztában vagy azzal, hogy melyek azok, amik feldobják az alkotásodat, és melyek amik nem, nem zavar, hogy hozzávalók hatalmas választéka létezik.

Van Elég Hely Mindenféle Gondolat és Megtapasztalás számára

A Nem-Fizikai látásmódodból szemlélve a saját világodban élő emberek között létező megtapasztalásokat, hiteket és vágyakat, nem érzed szükségét, hogy kihagyj vagy irányíts néhányat közülük. Megértetted, hogy van elég hely ebben a táguló Univerzumban mindenféle gondolat és megtapasztalás számára. Minden szándékod megvolt, hogy teremtő irányításod legyen a saját élettapasztalásod és a teremtéseid felett, de nem állt szándékodban megpróbálni irányítani mások alkotásait.

Nem rémített meg a változatosság, hanem ehelyett inspirált téged, mert tudtad, hogy minden tapasztalásod alkotója te vagy, és megértetted, hogy a viszonyod a kontraszttal sajátos irányokat inspirál benned, és csak azért, mert esetleg mások máshogy döntenek, az nem téged igazol, őket pedig cáfolja, avagy nem igazolja őket és nem cáfol téged. Megértetted a sokrétűség értékét.

Itt Van az a Folyamat, Melyen Keresztül az Univerzumotok Tágul

Azaz a sokrétűségből, avagy az ellentétből adódóan születnek meg a saját vágyaid és preferenciáid. És abban a pillanatban, hogy preferenciád elkezd létezni, az elkezdi maga felé vonzani (a Vonzás Hatalmán keresztül) annak a lényegét, ami illik hozzá, és aztán azonnal elkezd tágulni.

Amint elkezdesz arra figyelni, ahogyan érzel és továbbra is jónak érződő gondolatokat választasz az újdonsült preferenciád tekintetében, összhangba kerülsz azzal, és most már szelíden és könnyedén jelenik meg tapasztalásodban, és ezzel megalkottad a vágyadat. De a vágyad eme újonnan elért fizikai megnyilvánulásával egy fejlettebb perspektíva jön létre. És így, a te rezgésed, és minden veled kapcsolatban álló rezgésének a karaktere megváltozik valamennyire, és máris ellentétes körülmények újabb halmazába jutottál, ami újabb preferenciákat inspirál benned és máris a vágy új rakétái sugároznak ki belőled.

És abban a pillanatban, amikor ez az új vágyad létezik, az szintén elkezd rezgésével maga felé vonzani, és szintén tágul. Tehát most, amint továbbra is figyelmet szentelsz annak, ahogyan érzel, és az újdonsült preferenciádhoz jónak érződő gondolatokat választasz, rezgésben összhangban maradsz azzal. Ennélfogva az gyengéden és könnyedén jelenik meg a tapasztalásodban. És ismét megalkottad a vágyadat. És újra elérted a tisztánlátásnak azt az erőteljes helyét, ahol más ellentétes tényezők új halmaza vesz körül, ami újabb vágy-rakétákat szül.

Így tágul az Univerzum, és ezért vagy a tágulás Élvonalában. Az értékes kontrasztok szolgálják a végtelen új vágyak születését, és minden egyes vágy születésekor a Forrás választ ad a vágyra. Ez egy véget nem érő, mindig áramló, tiszta, pozitív Energiatágulás.

Sosem Érsz Oda, Úgyhogy Élvezd az Utazásodat

Ha tudatosan megfigyeled a saját kreatív szemszögedből, hogyan vezet egy eredmény egy másik új vágyhoz, személyesen fogod megérteni a részed ebben a táguló Univerzumban. És idővel, emlékezni fogsz arra, hogy sosem végzed be, mivel sosem szűnik meg a kontraszt tudatosságod, amiből mindig egy újabb gondolat vagy vágy születik. Az egész Univerzum így lett létrehozva. És amint abba az elképzelésbe kezdesz relaxálni, hogy örök Létező vagy, és hogy a vágyaid sosem szűnnek meg áramlani, és hogy bármelyik születendő vágynak megvan saját magában az ereje, hogy vonzza (a Vonzás Törvényén keresztül) mindazt, ami szükséges a önmaga tágulásához és beteljesüléséhez, akkor talán emlékezel a hatalmas Jó-Léthre, melyen az Univerzum alapul.

És ekkor belemerülhetsz a saját örök Létezésed természetébe. És ekkor fogod elkezdeni élvezni az utazásod.

Ha a célod az, hogy végül és végleg elérd mindazt, amire vágysz, képtelennek fogod magad találni arra, hogy beteljesítsd ezt a célt, mert ennek az Univerzumnak a táguló természete ezt a gondolatot visszautasítja. Sosem veheted úgy, hogy bevégezted, mert a létet nem fejezheted be, és nem tudod megállítani a tudatosságodat sem. Mégis, a tudatosságodból eredően mindig egy másik kérés születik, és minden egyes kérés egy másik választ hív.

Örök természeted egyike a tágulás és a tágulásban van a lehetőség a szóban kifejezhetetlen örömre.

Érezd a Környezeted Egyensúlyát és Tökéletességét

Tehát, a kontraszt új vágyat szül benned. Az új vágy kisugárzik belőled, és amint felajánlod az új vágyad rezgését,  a vágy válaszra talál. Mindig. Ha kérsz, az megadatik.

Gondolj most ennek a folyamatnak a tökéletességére: Ha folyamatosan új ötletekkel javítod a tapasztalásodat, az állandóan kisugárzik belőled és folyamatosan megválaszolásra kerül.

Gondold át ennek az Univerzumnak a tökéletességét: a Tudatosság minden pontja javítja lét-állapotát ugyanolyan módon, ahogyan téged, ahol minden vágyat megértenek és megválaszolnak, és minden látásmódot tisztelnek és megválaszolnak.

Érezd a környezeted egyensúlyát és tökéletességét: A Tudatosság minden pontja, még tested valamelyik sejtjének Tudatossága is kérhet egy jobb lét-állapotot, és meg is kapja.

Mivel Minden Kérést Teljesítenek, Nincs Verseny

Minden nézőpont számít; minden kérést teljesítenek; és mivel ez a lenyűgöző Univerzum tévedhetetlenül tágul, nincs vége az Univerzum forrásainak, melyek beteljesítik ezeket a kéréseket. És nincs vége a véget nem érő kérdésáradat válaszainak - és ez az oka, hogy nincs verseny.

Senki más számára nem lehetséges, hogy azokhoz a forrásokhoz férjen, melyek számodra rendeltettek, és te sem herdálhatod el önző módon a valaki másnak szánt forrásokat. Minden vágyat megválaszolnak; minden kérést teljesítenek, és senkit sem hagynak megválaszolatlanul, szeretetlenül vagy kielégítetlenül. Amikor összhangban maradsz az Energiafolyamoddal, akkor mindig nyersz, és nem kell valaki másnak azért veszítenie, hogy te nyerhess. Mindig van elég.

Néha fizikai barátaink nehéz időszakot élnek át ezen igazságra emlékezve, mert valamilyen hiányt élnek meg a tapasztalásukban, vagy más tapasztalásában figyelik azt meg. De aminek a szemtanúik, az nem a tanúbizonyságnak, vagy a források hiánya, hanem az engedetlenségük arra, hogy azt a forrást kapják meg, amit kértek és megválaszoltak. Az 1. lépés következett be: a kérés helyén van. A 2. lépés megtörtént: a válasz helyén van. De a 3. lépés, a megengedés nem történt meg.

Ha valaki nem azt kapja, amit kér, az nem azért van, mert hiány van a forrásból; csak az lehet, hogy olyan vágyat tart fenn, mely nincs összhangban a saját kérésével. Nincs hiány. Nincs hiány. Nincs verseny a forrásokért. Csak megengedése és visszautasítása van annak, amit kérünk.

 

Kérd és Megadatik, 17. fejezet

Ez a teljes szövege Esther és Jerry Hicks Kérd és Megadatik című Abraham tanításairól szóló könyve 17. fejezetének.

Hol Vagy, és Hol Akarsz Lenni?

Láttál már GPS navigációs rendszert, ami a gépkocsikban ma már elérhető? A járműved tetején lévő antenna jeleket küld az égen lévő műholdaknak, melyek azonosítják a pillanatnyi helyzetedet. Amikor a billentyűzettel beütöd a kívánt helyzetet, a számítógép kiszámítja az útvonalat a jelenlegi helyzetedtől az úticélodig. A kijelző informál a megteendő távolságról és a legjobb útvonalat ajánlja neked, és amikor elindulsz, a rendszer pontos iránymutatást ad (szóban és írásban), hogy elvezessen új uticélodhoz.

A navigációs rendszer sosem kérdezi: Hol voltál?. Nem kérdezi: Miért voltál ott olyan sokáig? Csak annyi a küldetése, hogy segítsen eljutni onnan ahol vagy oda, ahol lenni szeretnél. Az érzéseid hasonló útmutató rendszert biztosítanak számodra, mivel az elsődleges funkciójuk szintén az, hogy segítsék az utazásod onnan ahol vagy egészen odáig, ahol lenni akarsz.

Rendkívül fontos, hogy tudd, hogy hol vagy kapcsolatban azzal, ahol lenni akarsz azért, hogy hatékonyan haladj közelebb oda, ahol lenni akarsz. Mind a két pont (ahol vagy és ahol lenni akarsz) alapvetően szükséges, ha szándékos döntéseket akarsz hozni az utazásodhoz.

A környezetedben sok behatás vesz körül, és gyakran mások arra kérnek, vagy ahhoz ragaszkodnak, hogy másképp viselkedj azért, hogy pozitívan befolyásold tapasztalásukat.

Elárasztanak a törvények, a szabályok, a mások által előírt elvárások, és úgy tűnik, hogy szinte mindenkinek van véleménye arról, hogyan kellene viselkedned. De nem lehetséges pályán maradnod aközött ahol vagy és aközött ahol lenni akarsz, ha ezeket a fajta külső befolyásokat használod, hogy utat mutassanak neked.

Gyakran cibálnak ezen a módon, megkísérelve más örömét kielégíteni, ami során csak azt fedezed fel, hogy bármennyire keményen is próbálkozol, nem tudsz következetesen semmilyen örömet okozó irányba haladni, és így nem csak nekik nem okozol örömöt, hanem még magadnak sem. És mivel oly sok irányba húznak, az oda vezető ösvényed, ahol lenni akarsz, gyakran elvész a folyamat során.

A Legnagyobb Ajándék amit ahatsz, az A Boldogságod

A legnagyszerűbb ajándék, amit valaha is másnak adhatsz, az a saját boldogságod, mert amikor az öröm, a boldogság vagy a nagyra becsülés állapotában vagy, akkor teljesen hozzákapcsolódsz a Forrásenergia tiszta, pozitív áramlatához, mely igazból az, aki te vagy. És amikor ebben a kapcsolati állapotban vagy, bármi vagy bárki aki a figyelmed tárgyát alkotja, a figyelmed előnyeit élvezi.

Senki másnak nincs rá szüksége, hogy értük legyél, vagy értük tegyél meg dolgokat azért, hogy kielégítsd őket, mivel mindannyiuknak megvan ugyanaz a hozzáférésük a Jó-Lét áradatához, ami neked. Gyakran mások (akik nem fogják fel, hogy ők is hozzáférnek az Áradathoz) attól szenvednek, hogy nem tudják stabilan jól érezni magukat, és arra kérnek, hogy olyan módon viselkedj, amiről azt hiszik, hogy attól jobban érzik magukat. De nem csak téged tartanak kényelmetlen helyzetben, ugyanis téged próbálnak meg felelőssé tenni az örömükért, hanem magukat is gúzsba kötött állapotban tartják. Mivel nem kontrolálhatják azt, ahogyan bárki más viselkedik, ha ez a kontroll szükséges a boldogságukhoz, akkor ők igazán bajban vannak.

A Boldogságod Nem Függ Attól, Amit Mások Tesznek

Boldogságod nem függ attól, hogy mások mit tesznek, csak a saját rezgési egyensúlyodtól függ. És mások boldogsága sem függ tőled, csak az ő saját rezgésük egyensúlyától, mivel az, hogy valaki valamelyik pillanatban hogyan érez, csak a saját Energiái elegyének függvénye. Ahogyan te érzel, az egyszerűen, tisztán, és mindig a vágyaid és a rezgési felajánlásod közötti rezgési egyensúlyod jelzője, amit te indítottál be a helyzeti előnyödből.

Az egész Univerzumban nincs senki számára fontosabb megértendő dolog annál, hogyan illeszkedik a felajánlott rezgés a vágyaik rezgéséhez, valamint az, ahogyan magad érzed, az annak a jelzője, hogy vajon teret engedsz-e a Forrással való kapcsolatnak, vagy sem. Minden jó érzés; minden pozitív teremtés; az egész bőséged, tisztaságod, egészséged, vitalitásod és Jó-Léted, és minden, amit jónak vélsz attól függ, ahogyan éppen most érzed magad, és attól a kapcsolattól, ahogyan az érzés-rezgés viszonyul annak a rezgéséhez aki valójában vagy, és a valódi vágyad rezgéséhez.

Minden egyes Gondolat Közelebb, vagy Távolabb visz San Diegóhoz

Amilyen egyszerű számodra elképzelni egy utazást Phoenixből San Diegóba, olyannyira egyszerű lesz elgondolni egy sikeres utat a pénzügyi bizonytalanságból a pénzügyi biztonságba, a betegségből a jólétbe, a zavarosságból a tisztánlátásba. Az utadon Phoenixből San Diegóba nem lesznek nagyobb ismeretlenek, mivel felfogod a két város közti távot, és tudod, hogy hol vagy éppen az úton, és érted, hogy mit jelent a sikered szempontjából a rossz irányba haladás. Ha egyszer megérted saját Érzelmi Navigációs Rendszeredet, sosem fogsz többé összezavarodni azzal kapcsolatban, hogy hol vagy, és ehhez képest hol akarsz lenni. Szintén érezni fogod minden felajánlott gondolatoddal, hogy az vajon közelebb vagy távolabb visz-e a vágyott eredményedhez.

Ha bármilyen más behatást alkalmazol saját navigációs rendszerként, akkor eltévedsz és letérsz a pályáról, mivel senki más nem érti úgy a távolságot aközött ahol vagy és aközött ahol lenni akarsz, mint te. Bár nem érthetik tisztán a vágyaidat, azért folyamatosan próbálják hozzáadni a vágyaikat a te elegyedhez. És így, csak ha figyelmet szentelsz arra ahogyan érzel, akkor tudod magad következetesen a céljaid irányába navigálni.

Miért Van az, hogy Ha Nemet Mondasz Valamire, az Azt Jelenti, Hogy Igent Mondasz Rá?

A rezgési Univerzumodnak a Vonzás Törvénye az alapja. Ez azt jelenti, hogy az Univerzumod a belefoglalásról szól. Ha olyanra szenteled a figyelmed, amire vágysz, és igent mondasz rá, belefoglalod azt a rezgésedbe. De ha olyanra tekintesz, amit nem akarsz, és nemet mondasz rá, akkor belefoglalod azt a rezgésedbe. Amikor nem szentelsz rá figyelmet, nem foglalod bele, de nem tudsz kizárni semmit, amire figyelmet szentelsz, mert az annak szentelt figyelmed belefoglalja azt a rezgésedbe mindig, kivétel nélkül.